Cercar en aquest blog
dimecres, 16 de gener del 2019
Proposta regulació ESPA
Segons Mario A. Ramírez l’ objectiu de l’ educació d’ adults és el benestar de tots. Efectivament, 2017 Any Europeu de l’ Educació d’ adults, l ‘ EAEA ( European Association of Aduts) ha publicat un manifest amb lema “ El poder i l’ alegria de l’ aprenetatge” on no sols es reflecteixen les bones pràctiques que estan fent els diferents centres d’ adults a Europa sinó que també és una demostració clara i sólida de perquè son necessaris els centres d’ adults.Una de les paraules clau seria que estem invertint en futur ja que tant a curt com a llarg termini la única i fructífera recollida son els ingents beneficis per l’ individu,la societat i l’ economia . És per això, que davant la consulta pública sobre la proposta d’ elaboració d’ una ordre que regule l’ ESO a adults a les Illes i faig aquestes breus pinzellades que esper siguin propostes de millora a tenir en compte:
Currículum
Actualitzar, millorar i revisar l’ oferta formativa;
- Molta oferta no formal podria passar a ser formal ;certificacions català castellà per estrangers, idiomes. (A la darrera convocatòria de proves lliures de català a Mallorca hi ha hagut 5.000 matriculats.)
- Envelliment població demanda més cursos , especialitats i varietat ( ja no sols Ensenyaments Inicials ja que cada dia acudeix més i més gent amb estudis )
2. Facilitar, promocionar i animar l’ accés als distints nivells del sistema educatiu. Alumnat que ha vingut al centre a fer un taller d’ idiomes i després s’ ha animat a fer un aprova d’ accés i ha acabat fent un grau.
3. Agrupar, explicar, unificar, simplificar i no duplicar l’oferta formativa ( ESO- Certificats de professionalitat,proves d’ accés a grau mitjà, cursos Competències Clau i proves Competències; la majoria de vegades l’ alumnat no sap què ha d’ estudiar i el professorat tampoc sap ben bé en què consisteix cada cosa).
4. Valoració inicial o proves via per tot l’ alumnat per part d’ una comissió. En qualsevol cas, els mòduls convalidats amb una C, si que han de comptar per la qualificació de la nota mitjana de l’ ESO .
5. Més pes a la figura del tutor i l’ acció tutorial.
6. Demanar opinió al professorat que treballa al CEPAs i que son els que realment coneixen la realitat, deficiències i necessitats.
7. Facilitar el coneixement mutuu.
8. Alfabetitzar en TIC
9. Contextulitzar-lo i adaptar-lo a realitat que ens envolta. No podem continuar ensenyant de la mateixa manera que es fa a un IES perquè la metodologia i materials didàctics estan adaptats a les seves edats. El nostre alumnat provee d’ un fracàs escolar considerable o fa temps que va deixar els estudis, té altres interesos, ja té experiència en el món laboral.
Competències Docents/ Metodologia.
Professorat que tinga passió per ensenyar; coherència, responsabilitat compartida i implicació. Per a aconseguir-ho es fa necessari formar i renovar equips pedagògics. En definitiva nous rols i reptes del professorat.
Construir i/o redissenyar la forma d’ ensenyar. L’ alumnat prove de fracàs escolar considerable o va abandonar els estudis fa molt de temps.
3. Millorar competència digital tant d’ alumnat com professorat. Obligatori tenir un projecte TIC/ TAC al centre.
4. Treballar amb els alumnes fent-los partícips del procés d’aprenentatge i coneixement. Per això és necessari saber què és el que els interessa realment , conèixer el nostre l’ alumnat i facilitar el diàleg i la colaboració.
5. Generar dinàmiques de reflexió i interacció en el professorat.
6. Unificar criteris.
7. Construir i planificar unitats didàctiques que fomentin el desig d’ aprendre; implicar als alumnes en activitats i projectes.
8.Tècniques i estratègies del funcionament de cada grup-classe.
9. Autonomia d’ aprenetantge de l’ alumne i fer un pla individual.
10.Dinamització, participació i implicació en el centre ; reunions equips docents productives i motivadores, contextualització , consens, fomentar sortides extraescolars, associacions, barri. En definitiva, sentit de pertinença al centre.
11. Oferir cursos que permeten la flexibilitat i conciliació amb altres acivitats i responsabilitats.
12. Compartir i conèixer bones pràctiques . Què s’ està fent a a altres centres. Què és el qué funciona i què és el que no. Cooperació; grups de treball, seminaris , blogs compartits .
13. Concienciació, viisibilitat i propaganda dins la comunitat educativa i fora d’ ella; articles a periòdics, revistes d’ educació.
14. Estudi exhaustiu abandonament escolar amb accions concretes per minvar-lo.
15. Lideratge efectiu i afectiu.
" Tens cara de..."

The power and joy of learning

Subscriure's a:
Missatges (Atom)